Untitled
25 aug 2013
week 90: 15 t/m 21 augustus

Op 15 augustus zijn we ’s morgens eerst naar de winkel gewandeld. Bas wilde daarna graag meehelpen met poetsen: hij pakte steeds de poetsdoek af en drukte steeds op de knop om de stofzuigerslang op te rollen. ’s Middags zijn we naar Dorine en Mats geweest. Bas en Mats hebben lief gespeeld. Ze zaten samen op de bank naar de televisie te kijken en een boekje te lezen en ze hebben in de tuin gespeeld totdat het hard begon te regenen. Door de regen zijn we weer naar huis gewandeld.
Bas is op 16 augustus al vroeg naar opa en oma Van Aerle geweest, omdat ik met Laura naar het consultatiebureau moest. Hij heeft erg lief gespeeld, heeft met opa naar Bumba gekeken en naar de auto’s op de parkeerplaats. ’s Middags kwamen Eefje en Sjoerd op kraamvisite. Bas was niet helemaal zichzelf, hij moest huilen en hing steeds aan mijn been. Toen hij eindelijk wèl wilde spelen, viel hij en had hij een flinke blauwe plek op zijn voorhoofd. ’s Avonds kwamen opa en oma Van Mierlo op bezoek. Bas heeft nog even buiten gespeeld en is daarna lief gaan slapen.
We zijn op 17 augustus naar Amersfoort geweest voor de verjaardag van Wendy. Bas heeft het deze keer erg goed gedaan in de auto. Bij Wendy heeft hij heel wat kilometers gemaakt. Hij rende steeds van binnen naar buiten en weer terug en riep dan steeds “hoi-hoi” en “doei-doei”. Iemand gaf hem een plastic giraf, die gooide hij op de grond en wilde erop stampen. Iedereen keek hem verbaasd aan, totdat we uitlegden dat hij niet zo baldadig is als het leek, maar dat hij thuis ook een giraf heeft die piept en dat hij daar steeds op gaat staan omdat hij dat piepje zo leuk vindt. Op de terugweg hebben we bij McDonalds gegeten.
Op 18 augustus kwamen ’s morgens tante Maartje en Eline op bezoek. We hebben samen Laura in bad gedaan. ’s Middags hebben we met zijn vieren een stukje gewandeld. Toen we ’s avonds pannenkoeken aten, werd Bas weer erg vervelend. Hij begon hard te huilen en was erg overstuur. Hij heeft met moeite een halve pannenkoek gegeten en de boterham die we toch maar voor hem gesmeerd hadden, wilde hij pas toen Mark hem in bad wilde gaan doen.
Bas en Laura zijn op 19 augustus bij opa en oma Van Aerle geweest, omdat ik naar de huisarts moest voor mijn arm. We hebben nog wat boodschappen gedaan en toen Bas net in de auto zat, begon het héél hard te regenen; Bas is gelukkig droog gebleven, Laura bijna en ik was kletsnat voordat ik de kinderwagen en Bas zijn stoeltje in de auto had liggen. Toen Laura net gegeten had en bij mij in haar wipstoeltje in de keuken zat toen ik aan het koken was, hoorde ik Bas “bah-baaahh” zeggen. Hij liep naar de luiertas, pakte er een romper uit en veegde Laura’s mondje af, omdat ze gespuugd had. Na het eten is Bas met Mark boodschappen gaan doen. Dan rent hij altijd helemaal enthousiast rond: “papa auto mee”!
We zijn op 20 augustus bij Mariëlle en Marijn op bezoek geweest. Bas heeft met de auto’s gespeeld (die hij in de wasbak van het keukentje parkeerde), chips gegeten, een boekje gelezen (wat hij al erg snel “uit” had). Toen hij uit zijn middagdutje wakker werd, was hij erg overstuur. Hij huilde en zei steeds “papa’s autohohohoho”. Na het avondeten hebben we in de tuin gespeeld en is oma Van Mierlo nog even op bezoek geweest.
Tante Maartje en Eline kwamen op 21 augustus op bezoek. Bas en Eline hebben in de tuin gespeeld.
Bas loopt en staat de laatste tijd steeds met zijn handen op zijn rug.
Hij laadt altijd mee de vaatwasser uit. Eerst pakt hij zijn eigen bordjes, maar soms wil hij ook onze borden en glazen pakken…
Bas heeft een boekje met foto’s met daarnaast het woord wat de foto voorstelt. Hij kent het boekje “huis” al aardig goed: hij zegt netjes “bank”, “tafel”, “stoe” en “bed” bij de juiste foto, maar bij het plaatje met de wc erop zegt hij “papa poepen”.
Toen het laatst regende stond Bas naar buiten te kijken en kwam hij helemaal verdrietig zeggen dat “Papa’s auto nat” was.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative